EnergiWatch

Dongs olie- og gasdivision holder indtjeningen oppe

Olie- og gasdivisionen hos Dong Energy hev i andet kvartal 2016 en bedre driftsindtjening hjem end ventet.

Foto: DONG

Dong Oil & Gas' driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, steg 3 pct. til 1705 mio. kr. Det var dermed noget bedre end analytikernes medianestimat, som ifølge Ritzau Estimates forudså et fald til 1433 mio. kr.

Oil & Gas-division fik et driftsresultat på 1658 mio. kr. i samme periode sidste år - det var dengang det største driftsresultat blandt Dong Energys fire divisioner, mens Wind Power-divisionen i andet kvartal i år var større.

Dong er desuden på den korte bane mindre ramt af nedturen i oliepriserne, da selskabet har sikret sig langsigtede salgskontrakter med faste priser på store dele af den producerede olie og gas.

Dong fortalte i sidste måned, at selskabet har solgt 10 pct. af olieproduktionen i form af ejerandele i fem producerende norske olie- og gasfelter til Faroe Petroleum Norge. Prisen var på godt 470 mio. dollar.

Dong mere end fordobler sit overskud i første halvår

Dong frasælger fem norske olie- og gasfelter

Dong: Hensættelser til Hejre kan stige væsentligt

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs