EnergiWatch

Dong afviser salamimetode efter frasalg

Torsdagens frasalg af Dong Energys andele i fem norske olie- og gasfelter er ikke et udtryk for, at man er ved at sælge olien og gas fra skive for skive, lyder det fra Dongs chef for olie- og gas, Flemming Horn.

Foto: DONG

Dong Energys frasalg af andele i fem norske olie- og gasfelter er ikke starten på et større udsalg i Dongs olie- og gasportefølje. Det fastslår landedirektør for Dong i Danmark, Flemming Horn, over for Berlingske Business.

”Det her en ikke en strategi om at sælge ud og gøre den mindre. Det kan jeg roligt sige. Det har ikke noget med det at gøre. Der ligger ikke en strategi i at bruge salamimetoden indtil hele olie- og gasforretningen er solgt fra. Det er ikke et led i sådan en strategi,” siger Flemming Horn til Berlingske Business.

Han peger derimod på, at salget hører til i kategorien ”justeringer af porteføljen”, fordi man fokuserer på profitablitet snarere end volumen.  

 Dong frasælger fem norske olie- og gasfelter

 Dong-ejere er vågnet op til en helt ny virkelighed

 Dong og investorerne: Kritikerne er bagkloge 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs