EnergiWatch

Dongs olie- og gas-folk skal være koncernes skaffedyr

Dong fjerner investeringer og commitment fra olie og gas-operationen. Frem over skal OG-forretningens rolle kun være at lade sig tappe for cashflow, som Dong kan sende videre til vindemølleprojekterne.

Olie og gas er meget langt fra at være noget glansnummer i Dong-butikken. Faktisk fik OG-divisionen kun få minutters opmærksomhed i topchef Henrik Poulsens timelange gennemgang af selskabets forretningsmæssige fortrin, da han på et pressemøde torsdag fortalte nærmere om børsnoteringen.

I den præsentation helligede han sig havvindmølleparkernes betyding for fremtidens Dong. Og når han endelig talte om olie eller gas, var det tilsyneladende mest for at lægge afstand:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs