Oliekrisen gør stadig ondt hos dansk helikopterselskab

Krisen i offshoresektoren kan fortsat mærkes hos helikopterselskabet Bel Air, der har Maersk Oil og Dong blandt sine kunder. Et skærpet tilsyn fra Trafikstyrelsen har samtidig taget opmærksomhed.
Foto: /ritzau/Sebastian Buur Gunvald
Foto: /ritzau/Sebastian Buur Gunvald

Offshoresektoren har skåret millioner af bundlinjen i Bel Air, der flyver helikopterfart for olie- og energiselskaber som Maersk Oil og Dong.

Bruttofortjenesten faldt således til 63 mio. kr. i 2015 mod 74,3 mio. kr. året før, mens resultatet efter skat dykkede med 76 pct. og landede på 4,4 mio. kr.

Det er andet år i træk, at Bel Air må konstatere en nedgang i forretningen. I 2013 lød bruttofortjenesten på omkring 100 mio. kr., mens bundlinjen viste et plus på 39,8 mio. kr.

Den negative udvikling skyldes især, at den lave oliepris har sænket blusset i offshore-sektoren. Det var derfor ventet, at resultat ville dykke i 2015. Samtidig har investeringer i nye helikoptere trukket ned.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Derudover har en tvist med Trafikstyrelsen kostet opmærksomhed. I årets løb har Bel Air været under skærpet tilsyn for flere regelbrud såsom problemer med træning af piloter, manglende overholdelse af hviletid og flyvning med for lidt brændstof. Det skriver Børsen.

Ejer og adm. direktør Susanne Hessellund fortæller til avisen, at problemerne opstod, fordi selskabet er vokset hurtigt.

"På fem år havde vi ekspanderet med over 5500 pct. Og det gjorde, at der var nogle ting rent dokumentationsmæssigt, der ikke fulgte med. Der var intet på sikkerhed eller de ting, der er vigtigt i luftfart," siger hun til Børsen om sagen, der nu er løst med Trafikstyrelsen.

Bel Air har en flåde på fem offshore-helikoptere – tre af typen AW 139 og to af typen AW 189.

Fald i Nordsøen vil sætte aftryk hos Bel Air i 2015

Norsk tragedie ryster helikopterselskaber

Dancopter-nedtur booster konkurrent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også