EnergiWatch

Krisen i Nordsøen er total

Dommedagsscenarierne er for alvor tegnet op for produktionen af olie og gas i den danske del af Nordsøen. Om få år kan det være helt slut med et ellers yderst indbringende dansk energisats.

Foto: DONG

ANALYSE: Som en gaslomme, der er prikket hul på, siver de dårlige nyheder netop nu ud fra den danske del af Nordsøen. På blot få uger har to af de absolut dominerende aktører på den danske sokkel varslet investeringsnedskæringer for milliarder og luftet tanken om total exit.

Senest i dag har Maersk Oil & Gas raslet med sablerne og meddelt, at man vil lukke det suverænt største gasfelt i den danske del af Nordsøen, Tyra, i 2018 - med mindre man finder en økonomisk løsning for produktionen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs