EnergiWatch

Tale fra centralbankchef øger olieprisen

Afdæmpede kommentarer for den amerikanske centralbanks chef Janet Yellen og svækkelse af dollaren fører til stigninger i olieprisen.

Foto: Jacquelyn Martin/AP/Polfoto

Råvarepriserne er sat i sving af tirsdagens tale fra den amerikanske centralbanks topchef Janet Yellen til the Economic Club of New York.

Talen - "Economic Outlook and Monetary Policy - satte den amerikanske dollar under pres, og svækkelsen har bredt sig til prissætningen på alle de vigtigste råvaregrupper.

"Yellens afdæmpede kommentarer og svækkelsen af den amerikanske dollar har ført til stigninger i olieprisen. Der er ingen grund til at se olieprisen over 40 dollar i øjeblikket, fordi vi endnu ikke set den rebalancering af udbud og efterspørgsel, som kræves for at fastholde prisen på det her niveau," vurderer analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

Tirsdagens amerikanske olielageropgørelse fra American Petroleum Institute viste en stigning på 2,6 mio. tønder sidste uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 39,40 dollar mod 38,95 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,70 dollar mod 38,00 dollar tirsdag eftermiddag.

Fald i Japan

På guldmarkedet er det først og fremmest udsigten til lave renter i længere tid parret med en svækkelse af den amerikanske dollar, der trækker prisen op.

Begge dele er positivt for guld som investeringsobjekt, og lavere renter betyder traditionelt større efterspørgsel efter guld.

En troy ounce koster onsdag morgen 1236 dollar mod 1226 dollar tirsdag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne var reaktionen i kobbermarkedet ligeledes en stigning i prisen. Men når baggrunden for de lavere renter tages i betragtning, er det skidt for den økonomiske vækst og dermed for efterspørgslen efter industrimetaller.

Det afspejles i det store fald i den japanske industriproduktion, som blev offentliggjort onsdag morgen. Produktionen faldt hele 6,2 pct. i forhold til januar, hvilket er med til at presse et ton kobber ned til 4841 dollar onsdag morgen fra 4853 dollar tirsdag eftermiddag og 4896 dollar i den indledende handel i Asien onsdag morgen.

Statoil-formand: Olie og gas er attraktivt også om ti år

Analytiker: Dong åbner døren for oliesalg til Maersk

Rambøll Olie & Gas laver ny strategi for Norge

Investeringer i offshore står stille

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere