EnergiWatch

Investeringer i offshore står stille

Den lave oliepris og overkapacitet på offshoremarkedet betyder langt færre investeringer i sektoren. Det får branchen til at kigge efter alternative muligheder, fortæller tre meget forskellige interessenter i offshoreindustrien til ShippingWatch på årets Asia Pacific Maritime-konference i Singapore.

Foto: Swire

SINGAPORE: For en branche, der primært beskæftiger sig med olie, siger dagens pris på en tønde Brent det meste, også selvom den er steget fra lavpunktet i januar, hvor olien røg under 40 dollars. Det er mere end 100 dollars lavere end rekorden fra 2008, og 80 dollars mindre end sommeren 2014. Det har smittet kraftigt af på markedet for offshore, for ikke at tale om investeringerne i den del af branchen.

"Lige nu er virksomhederne i en tilstand af overlevelse, og det gælder ikke bare her i Asien, men i hele verden," indleder associate director, Jason Waldie, fra konsulentfirmaet Douglas-Westwood, der er specialiseret i forretningsrådgivning inden for energisektoren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs