EnergiWatch

Olie holdes oppe af Opec-strategi

Brent og den amerikanske referenceolie WTI åbner tirsdag morgen i samme pris.

Foto: Ronald Zak/AP/Polfoto

Oliepriserne holder niveauet tirsdag morgen efter mandagens pæne stigninger.

Et fald i produktionen uden for Organisationen af Olieeksporterende Lande - Opec - og et fald i antallet af amerikanske olieboringer viser, at oliekartellets strategi om at lade markedet afbalancere sig selv virker. Det er meldingen fra Opecs generalsekretær Abdalla El-Badri.

"Markedet er potentielt på vej mod en mere afbalanceret situation. Den amerikanske produktion er på vej i den rigtige retning. Vi har stadig meget store lagre, et betydeligt og vedvarende forsyningsoverskud og en periode med mulig sæsonmæssig svag efterspørgsel, så der er alle muligheder for volatilitet," vurderer chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,45 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,45 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag.

På guldmarkedet er øjnene rettet mod den amerikanske centralbanks pengepolitiske medlemmer John Williams og Dennis Lockhart, der begge mandag påpegede, at Federal Reserve måske vil hæve renten på det pengepolitiske møde allerede i næste måned.

"De amerikanske makrodata er ganske gode, og det begrunder renteforhøjelser. I takt med at konsensus øges, vil guld komme under pres," vurderer analytikere Helen Lau fra Argonaut Securities Asia i Hongkong ifølge Bloomberg News.

Højere renter betyder traditionelt mindre efterspørgsel efter guld, og en troy ounce koster tirsdag morgen 1245 dollar mod 1246 dollar mandag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne lægges der mærke til et fald i det japanske PMI-indeks for fremstilling. Det er anden måned træk, at indekset falder og nu indikeres direkte faldende aktivitet, da PMI-ligger på 49,01, og dermed er under balancepunktet på 50.

Tirsdag morgen koster et ton kobber 5033 dollar mod 5071 dollar mandag eftermiddag.

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Olielande mødes om en måned for at se på produktionsstop

Olieprisen stiger efter aftale om møde

USA klar til skifereventyret vers. 2.0

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere