EnergiWatch

Olieprisen når højeste punkt siden start-december

For tredje dag i træk er der pæne stigninger i olieprisen.

Foto: Harald Pettersen Statoil

Olieprisen stiger fredag til det højeste niveau siden starten af december.

En tønde nordsøolie, Brent, er oppe i 42,30 dollar, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie står i 41,06 dollar. Begge priser svarer til stigninger på omkring 2 pct. i forhold til torsdag.

Det er dermed tredje dag i træk med pæne stigninger for olieprisen, der tog hop opad på omkring 3 pct. både onsdag og torsdag.

Med til at sætte skub i udviklingen er den igangværende svækkelse af dollaren oven på onsdag aftens nyheder fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Centralbankchef Janet Yellens indikationer om, at den amerikanske rente sandsynligvis kun bliver hævet to gange i år - i stedet for de planlagte fire - har sendt dollaren kraftigt sydover mod de største sammenligningsvalutaer. Da råvarer afregnes i dollar, giver det prisstigninger på blandt andet oliemarkedet.

Dertil kommer, at der er snak om mulighed for en fastfrysning af den nuværende olieproduktion, når en række olieeksporterende lande mødes i april, bemærker energiøkonom Hans van Cleef fra ABN Amro over for Bloomberg News.

I det danske C20 Cap-indeks er olieprisafhængige A.P. Møller-Mærsk den klart mest stigende aktie med en fremgang på omkring 3 pct. Også FLSmidth, hvis kunder inden for mineindustrien hjælpes på vej af de stigende råvarepriser, ligger med i toppen.

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

Olie- og gasvirksomheder på UK-sokkel får skattelettelser

Dong fuldfører fyringsrunde

Kritik af minister i Statoils afrikanske korruptionssag

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa: Ikke flere danske fyringer

Mølleproducenten planlægger ikke at finde yderligere af selskabets op mod 6.000 afskedigelser i Danmark, tværtimod tyder meget på det modsatte, siger dansk topchef. Dog er der visse forbehold.

Nyt rekordår for European Energy

Efter år med frasalg af mere end 200 megawatt sol og vind fortsætter projektudvikleren sin hastige fremgang på toplinjen samtidig med, at der fortsat leveres tocifret overskudsmargin. I år bliver mindst lige så godt, lover direktør.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere