EnergiWatch

Lav oliepris får britiske Nordsø-selskaber til at bede om penge

Interesseorganisationen Oiol & Gas UK frygter krak i den britiske del af Nordsøen, hvis ikke man får en hjælpende hånd fra politikerne.

De lave oliepriser har ført til store problemer for olieselskaberne i den britiske del af nordsøen, og olieselskaberne vil nu have en redningspakke af skattelettelser fra finansminister George Osborne. Det skriver The Guardian.

Lobby-gruppen Oil & Gas UK har anmodet den britiske finansminister om en redningspakke på grund af de meget lave priser på olie og gas og advaret om, at hvis ikke skatten sænkes, vil op mod 14 mia. af de resterende 20 mia. tønder olie på den britiske kontinentalsokkel ikke blive hentet op.

Investeringerne i nye projekter ventes at lande på mindre end mindre end 1 mia. pund, knap 9,6 mia. kr., i 2016, mens gennemsnittet for de seneste fem år har været knap 8 mia. pund om året.

Hvis olie- og gasselskaberne opgiver produktionen kan det føre til tab af tusindvis af job, milliarder i manglende skatteindtægter og trusler mod Storbritanniens energisikkerhed, vurderer økonomidirektør Mike Tholen fra Oil & Gas UK over The Guardian.

Selskaberne ønsker derfor, at skatten på olie i Nordsøen, der kan nå op til 67,5 pct., sænkes kraftigt.

Oliejagt i Nordsøen er næsten ophørt

Britisk organisation vil have skattestop i Nordsøen

Briter ser sultent på norsk olieoprydning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere