EnergiWatch

Olieprisen retter sig

Svage olieprisstigninger tegner markedet onsdag, efter der i går var prisfald på op mod 3,7 pct.

Oliepriserne har onsdag morgen rettet sig lidt efter en større nedtur tirsdag eftermiddag, da Goldman Sachs advarede om, at de seneste ugers stigninger ikke var holdbare.

Endvidere var forventninger om yderligere olielageropbygninger i USA med til at presse prisen i tirsdagens handel, som ifølge CNBC også var påvirket af usikkerhed om planerne for at begrænse olieproduktionen.

Fra Kuwait, som producerer 3 mio. tønder olie om dagen, kom der således meldinger om, at det kun vil fastholde produktionsniveauet, hvis alle større producerende lande deltager, inklusive Iran, som har stejlet over planerne.

Fejl: Grafikken kunne ikke vises.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank

CNBC skriver endvidere, at nyheder om et møde mellem latinamerikanske olieproducenter i Quito fredag havde løftet oliepriserne mandag, og at det havde en positiv afsmitning ind i tirsdagens handel - før kurven knækkede sent på eftermiddagen tirsdag.

"Kommentarerne fra Kuwait har tilskyndet til et udsalg, og det virker sandsynligt, at fokus på de ugentlige olielagertal vil presse priserne lavere," siger Matt Smith, direktør for råvareanalyse hos Clipper Data, ifølge CNBC.

Onsdag morgen har prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, dog rettet sig 0,5 pct. til 36,69 dollar efter et fald i prisen tirsdag på 3,7 pct. Den europæiske referenceolie, Brent, stiger endvidere 0,4 pct. til 39,80 dollar efter et fald på 2,9 pct. tirsdag.

Amerikansk oliegigant spænder livremmen ind - igen

Analytikere: Offshorerederier nedskriver for lidt

Nu koster olien næsten 40 dollars pr. tønde

Olieprisen falder let

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere