EnergiWatch

Olieprisen falder let

Selvom mange tror, at bunden er nået for olieprisen, så byder tirsdagen på et let fald.

Olieprisen har haft seks dage med stigninger, men tirsdag morgen er det slut. Den europæiske referenceolie, Brent, holder sig dog over 40 dollar, da den koster 40,35 dollar efter et fald på 1,2 pct. Brent-prisen er fortsat steget knap 14 pct. i den korte periode, og prisen er samtidig steget omkring 40 pct., siden den bundede i januar i det laveste niveau i 12 år.

Høje olielagre trækker i modsat retning af den prispositive effekt af muligheden for, at olieproducenter fastfryser produktionen, forklarer Bloomberg. Olielagrene ligger på det højeste niveau siden 1930'erne, rapporterer Bloomberg. Det ventes, at de store olieproducenter muligvis holder et møde mellem 20. marts og 1. april for at diskutere mulige nedskæringer af produktionen.

Fejl: Grafikken kunne ikke vises.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank

Det vurderes, at bunden nok er set i markedet.

"De fundamentale forhold er endnu ikke i orden, men stemningen på markedet er skiftet. Markedet begynder at tro, at vi har set bunden," siger chefen for råvarestrategi hos Saxo Bank, Ole Hansen, til Bloomberg.

20 dollar-spøgelset for olieprisen begynder at falme

Amerikas mest letsindige milliardær endte sit liv mod en betonvæg

Olie rammer højeste niveau i otte uger

Anklaget ex-direktør død i bilulykke

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere