EnergiWatch

Norsk olieselskab banker i vejret

Den amerikanske børsnotering af Seadrill giver selskabets norske aktie en hestesko, efter oliemilliardæren John Fredriksen har sagt, at han vil poste penge i virksomheden.

West Orion-platformen

Det norske selskab Seadrill, der blandt andet driver borerigge, har en voldsom mandag på aktiemarkedet, hvor aktien stiger med markante 61,4 pct. til 47,1 norske kr. på børsen i Oslo.

Den store stigning er ikke den helt store overraskelse, da selskabets amerikanske børsnotering fredag steg omkring 121 pct.

I Norge nåede aktien at stige knap 40 pct., inden handlen blev lukket op til weekenden, og fredagens kurshop var ifølge Bloomberg News foranlediget af, at den norske milliardær John Fredriksen vil putte en stak penge i selskabet.

Fejl: Grafikken kunne ikke vises.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank

Fredriksen solgte tidligere på ugen en andel i laksefarmen Marine Harvest og fik over en halv mia. dollar fri.

Med til historien om det gigantiske kurshop hører dog, at aktien har været igennem en gigantisk nedtur de seneste år. Tilbage i 2013 kostede aktien således 282,40 kr., men siden har papiret altså oplevet et stort fald.

Seadrill eksploderer på børsen

Bankerne forbereder sig på olietab

Olieprisen stiger på Iran-forhandlinger

Olierigmands formue næsten halveret

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere