EnergiWatch

Brasiliansk ekspræsident: Korruptionssag er et mediecirkus

Landets tidligere præsident afviser blankt alle beskyldningerne mod ham om bestikkelse og korruption i den verserende Petrobras-skandale.

Foto: Petrobras

Den tidligere brasilianske præsident Luiz Inacio Lula da Silva siger, at en politiaktion mod ham, hvor hans hjem er blevet ransaget, og hvor han er bragt ind til afhøring i sager om korruption, er udtryk for manglende respekt for demokratiet.

Det tidligere statsoverhoved, der stadig er magtfuld, siger, at der er tale om et mediecirkus frem for en seriøs efterforskning.

Politiet mener, at Luiz Inacio Lula da Silva har taget imod bestikkelse fra det statsejede olieselskab Petroleo Brasileiro SA (Petrobras). Pengene er ifølge politiet også gået til da Silvas parti og har blandt andet betalt for dele af en valgkamp.

Der er ifølge politiet gennemført 33 ransagninger og 11 anholdelser i sagen.

Den tidligere præsident siger, at han ikke frygter nogen.

"Hvis de ville høre fra mig, kunne de bare ringe, og jeg ville være kommet, for jeg skylder ikke nogen noget, og jeg har intet at frygte," siger han.

"De foretrak i stedet at demonstrere magt, arrogance og gøre det til et show," siger den 70-årige Lula, som blankt afviser de anklager, der er rejst mod ham.

Omkring 200 politibetjente og 30 skattemedarbejdere deltog i fredagens operation, der er den seneste runde i efterforskningen, som har fået navnet Operation Carwash - eller på dansk: Operation Bilvask.

Ekspræsident Lula var - udover at være partileder - den person, som i sidste ende var ansvarlig for beslutningen om, hvem der skulle være direktører i Petrobras. Han var selv en af dem, der fik mest gavn af disse forbrydelser, siger det føderale politi i en udtalelse.

"Der er beviser for, at de kriminelle handlinger har beriget ham og finansieret hans parti og valgkampagner," står der videre.

Luiz Inacio Lula da Silvas bagland oplyser i en udtalelse fredag, at den tidligere præsident aldrig har begået ulovligheder - hverken før, under eller efter sin embedsperiode, der løb fra 2003 til 2010.

Brasiliens landefader afhørt i Petrobras-skandale

Olie rammer højeste niveau i otte uger

Petrobras reducerer investeringer med milliarder

Petrobras indstiller oliejagt

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere