EnergiWatch

Maersk hyrer ny chef til at sælge sin "giftige cocktail"

A.P. Møller-Mærsk har fundet sin nye chef for investor relations hos Nordea efter Henrik Lunds afgang til Dong Energy.

Det har ikke været bøvlet for at finde telefonnummeret, da Maersk skulle have fat i deres nye chef for investor relations. For valget er faldet på senioranalytiker i Nordea, Stig Frederiksen, der hidtil har figureret på Maersks liste over børsanalytikere, man kan ringe til for en kløgtig kommentar. Det skriver Finans.

"Vi har ansat Stig Frederiksen, fordi vi vurderede, at han var den bedste kandidat. Med sin mange års erfaring som analytiker, hvor han blandt andet har dækket Mærsk-gruppen samt shipping- og transportsektoren, har han den nødvendige erfaring til at drive den fortsatte udvikling af vores investorkommunikation," siger finansdirektør hos Maersk, Trond Westlie, til Finans.

Med en aktiekurs, der er faldet med mere end en tredjedel det seneste år, foreligger der da også et anseeligt kommunikationsarbejde med investorerne. Noget Stig Frederiksen da formentlig også er sig ganske bevidst. Kort efter årsskiftet konstaterede han således til Bloomberg, at det så ud til at blive et "meget hårdt år" for Maersk på grund af koncernens "giftige cocktail med udfordringer i både olie- og containerdivisionerne."

Nordea advarer om Maersks "giftige cocktail"

Stig Frederiksen afløser Henrik Lund, der med virkning fra i tirsdags skiftede Maersk ud med et konsortium, der blander olie med havmøller og kraftværker frem for med havne og containerfragt. Den 1. marts overtog Henrik Lund således stillingen som IR-chef hos Dong Energy frem mod energikonglomeratets kommende børsnotering.

Dong hyrer Maersk-direktør

De to herrer har i øvrigt ikke løbet på to voldsomt forskellige baner i deres respektive karrierer. Henrik Lund har således også en baggrund som senioranalytiker hos Nordea, lige som de begge også har en fortid hos Carnegie og Danske Bank. Til gengæld bliver der ikke her tale om en direkte stafet, i og med at Stig Frederiksen først samler depechen hos Maersk op i slutningen af juni.

Siemens-mand skal ind i Mærsks øverste ledelse

Olien har taget toppen af Nils Smedegaards optimisme

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere