EnergiWatch

Amerikanske skifer-producenter reducerer produktionen

Udsigten til yderligere nedgang i olie- og gasindustrien i år får USA's største skifergasproducenter til at nedjustere produktionen for første gang i årevis.

USA's største skifergas-producenter nedjusterer produktionen for første gang i årevis. Tiltaget skyldes udsigten til yderligere nedgang i olie- og gasindustrien i år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Efter flere år med flydende olie fra Oklahoma til North Dakota har flere af energisektorens sværvægtere valgt at skære drastisk ned i skifer-produktionen. Fredag meddelte Continental Resources, Devon Energy og Marathon Oil, at selskaberne vil udlede 10 pct. mindre skifergas i 2016 i forhold til 2015.

"Jeg har ingen ide om hvor meget prisen på olie vil falde, hvor længe det vil stå på og hvordan normaliteten vil se ud i fremtiden. Folk bliver ved med at kalde det for en cyklus, men jeg kalder det helvede," siger Jim Teague, der er topchef i energiselskabet Enterprise Products Partners, til The Wall Street Journal.

Sidste år faldt oliepriserne dramatisk fra 100 dollar per tønde til omkring 30 dollar per tønde.

Det er langt fra alle energiselskaber, der er kommet helskindet gennem olie-chokket. Flere har været nødsaget til at holde tapperne åbne i krisetider, for at opretholde en omsætning, der kunne løfte en del af energiselskabernes enorme gældsbyrder.

Verden kan drukne i olie i 2016

Russisk olieboss: "Skiferolieeventyret er slut"

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere