EnergiWatch

Analytiker: Dongs nye ratingproblemer presser også Christiansborg

Advarslen om den mulige nedgradering af Dong Energys kreditværdighed er skidt timing for energiselskabet, og giver samtidig politikerne et nyt problem på hånden, mener analytiker.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/

Dong Energys kreditvurdering er igen under pres. Ligesom det var tilfældet i kriseåret 2012, hvor det danske energiselskab var stærkt presset på økonomien efter en række fejlinvesteringer, kigges der nu igen med bekymrede øjne på selskabets kreditværdighed. 

Moody's satte i weekenden Dong på en liste over selskaber, hvis rating muligvis skal nedgraderes. Ifølge kreditvurderingsbureauet betyder de laveoliepriser samt det snarlige udløb af en række fordelagtige hedges, at Dong Energys indtægter fra olie- og gasdivisionen kan falde markant i den kommende tid. Det vil presse selskabets kreditnøgletal og rive grundlaget for den nuværende Baa1-rating i stykker, advarer Moody's.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs