EnergiWatch

Maersk-aktien fortsætter ned

Markedsværdien er markant lavere end Maersks egenkapital efter en halvering af aktien på 10 måneder.

Maersk-aktien har tabt 50 pct. i værdi over de seneste ti måneder, og markedsværdien er nu markant lavere end egenkapitalen i selskabet, skriver Berlingske Business.

Maersks administrerende direktør, Nils Smedegaard, har forståelse for markedets vurdering af olieprisens og fragtraternes nedtur og understreger, at kursdykket er mindre end for andre olie- eller shippingselskaber. Han mener desuden, at markederne har givet Mærsk kredit for det, selskabet har gjort for at beskytte indtjeningen.

"Når vi ser tilbage og kigger på den udvikling, som olieprisen og fragtraterne har taget, må man tage til efterretning, at det er markedernes vurdering af den effekt, som det vil få for vores indtjeningsevne," siger Nils Smedegaard til Berlingske.

Markedsværdien på 161 mia. kr. er nu væsentligt under egenkapitalen på 237 mia. kr., hvilket er sjældent. Ifølge ABG's analytiker, Casper Blom, skyldes det mindre tiltro til mulighederne for containerrederier og frygt for nedskrivninger.

"Det er et nøgletal, som flere begynder at se på. Usikkerheden er selvfølgelig vurderingen af de bogførte værdier, og der har de lavet en stor nedskrivning i olieforretningen, hvilket bør sænke sandsynligheden for flere nedskrivninger i 2016," siger Casper Blom til Berlingske.

Maersk Oil: "Det har været et hårdt år"

Er olieindustrien ved at lukke og slukke i Nordsøen?

Her er overblikket over Maersks 2015-regnskab

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere