EnergiWatch

Mærsk venter væsentligt fald i overskuddet i 2016

2016 vil byde på klar tilbagegang for A.P. Møller-Mærsks samlede forretning.

Foto: Maersk Oil

Sådan lyder prognosen fra det lyseblå konglomerat i onsdagens årsregnskab.

Helt specifikt venter Mærsk-gruppen at levere et underliggende resultat, uden frasalg og særlige nedskrivninger, "væsentlig under" de 3,1 mia. dollar efter skat, der blev tjent i 2015.

Til sammenligning venter analytikerne i 2016 en samlet Mærsk-indtjening på 2,4 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

For A.P. Møller-Mærsks flagskibsdivision, containerrederiet Maersk Line, ventes der også i 2016 et resultat, der er væsentlig lavere end i 2015, hvor resultatet blev 1,3 mia. dollar. Der forventes samtidig en "fortsat lav" efterspørgselsvækst på 1-3 pct. i containermarkedet i år og "væsentlig lavere" fragtrater.

Maersk Oil venter i 2016, at det underliggende resultat vil blive et underskud. Divisionen vil dog kunne nå et nulresultat ved 45-55 dollar per tønde i oliepris.

I 2015 havde Maersk Oil et underliggende overskud på 425 mio. dollar, udregnet før særlige nedskrivninger på 2,6 mia. dollar.

2016-prognosen er baseret på en ventet daglig gennemsnitsproduktion på 315.000 tønder olie og gas.

A.P. Møller-Mærsks havnedivision, APM Terminals, venter for 2016 et underliggende resultat, der svarer nogenlunde til 2015. Her blev det underliggende resultat i divisionen 626 mio. dollar.

I Maersk Drilling, der ejer og driver borerigge, forventes der væsentlig tilbagegang i det underliggende resultat i 2016 mod 2015's 732 mio. dollar på grund af lavere rater og ledige rigge.

Mærsk-gruppens "femte ben", APM Shipping Services, spår også et væsentlig lavere overskud i år. Sidste år leverede divisionen, der tæller Maersk Tankers, Maersk Supply Service, Damco og Svitzer, et samlet underliggende NOPAT-overskud på 404 mio. dollar, men der ventes værre tider primært i Maersk Supply Service.

Maersk Oil taber 14 milliarder kroner

Permanent lavere oliepriser er den nye virkelighed

Optræk til halvering af driften i Maersk Oil

Kun ét tal tæller for Maersk Gruppen på onsdag

Forsiden lige nu

Danmark giver garanti til to svenske vindmølleparker

Den danske stat har gennem EKF Danmarks Eksportkredit garanteret finansieringen af to nye vindmølleparker i Sverige i op til 18 år. Det er Siemens Gamesa, der skal levere møllerne til projekter, hvor Norsk Hydro Energi vil være aftager.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere