Investorer varsler europæiske sager mod Petrobas

Den kriseramte brasilianske oliegigant kan formentlig se frem til retssager i Spanien og Holland.
Foto: Petrobras
Foto: Petrobras
RITZAU FINANS

En række investorer er parat til at hive det statsejede brasilianske olieselskab Petrobas i retten i både Spanien og Holland. Investorerne har tabt penge på grund af den verserende korruptionssag mod Petrobas, lyder det i en pressemeddelelse fra International Securities Associations and Foundations Management Company.

Sagen om både svindel og bestikkelse i selskabet kom frem i lyset i 2014 og medførte store nedskrivninger og bratte dyk i Petrobas-aktien. Samtidig var Petrobas selv aktiv i at søge investorer i Europa og angav, at selskabet var klar til at følge europæiske retningslinjer, hedder det videre.

Der er i de to lande oprettet organisationer, der samler de ramte investorer. I Holland har Stichting Petrobas Compensation Foundation skrevet til Petrobas og opfordret selskabet til at indgå i en dialog om en muligt forlig. Hvis ikke det lykkes, er organisationen klar til at gå rettens vej.

Petrobas har flere afdelinger i Holland, og flere af de forretningsområder, der er omfattet af skandalesagen, ligger i Rotterdam.

I Spanien har Asociacion de Afectados de Petrobas forberedt en anmeldelse af selskabet, som vil blive afleveret i løbet af de kommende uger.

Der har også kørt sager mod Petrobras i USA, der omhandler selskabets ADS-notering i landet.

Petrobras-boss får 12 år i brummen

Maersk dropper KPMG som revisorer

Aker sikrer sig comeback-kontrakter til milliarder

Farstad vinder offshore-kontrakter i Brasilien

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs