EnergiWatch

Dongs skotske problemfelt endelig sat i produktion

Det store skotske Laggan-Tormore gasfelt er efter en række forsinkelser nu endelig begyndt at producere.

Foto: DONG Energy

Bedre sent end aldrig.

Sådan kan man sige om det store skotske gasprojekt Laggan-Tormore, som danske Dong Energy er medejer af, og som har været stærkt forsinket. Feltet, som ligger i området vest for Shetlandsøerne, skulle oprindelig være idriftsat tilbage i 2014, men er løbet ind i en række udfordringer i byggefasen, som bl.a. har kostet det britiske entreprenørselskab Petrofac dyrt.

Men feltets operatør og største ejer, franske Total, meddelte mandag på sin hjemmeside, at produktionen fra feltet nu endelig er i gang.

"Laggan-Tormore er en nøglekomponent i vores produktionsvækst i 2016 og fremefter," udtaler Arnaud Breuillac, olie- og gaschef i selskabet.

"Ved at åbne denne nye produktionshub i et dybtvandsområde vest for Shetlandsøerne øger Total Storbritanniens produktionskapacitet og Europas energisikkerhed," siger han videre om feltet, som forventes at producere 90.000 tønder olieækvivalenter om dagen.

Total ejer 60 pct. af feltet, mens skotske SSE og Dong Energy hver ejer 20 pct. Projektet er et af de største og dyreste i det danske energiselskabs olie- og gasportefølje med en tidligere forventet pris på 3,3 mia. pund - altså 32 mia. kr.

Dong går let hen over ny skotsk gasforsinkelse

Hejrefeltet tærer på Dongs tillid til partnere

Dong ændrer på investeringsvægten

Dongs skotske gasstart lader vente på sig

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere