EnergiWatch

Medie: Mærsk var tæt på køb af Dongs olie

Mærsk kiggede ifølge Berlingske Business meget grundigt på et køb af Dongs olieforretning - men priserne var for langt fra hinanden til en handel.

Foto: Dong Energy

Kort tid inden Dong Energys milliardstore nedskrivning på olieforretningen var A.P. Møller - Mærsk tæt på et køb af afdelingen, skriver Berlingske Business på baggrund af unavngivne kilder.

Dong vil gerne af med olieforretningen, og Mærsk kigger på opkøb inden for sektoren. Men værdisætningen var for langt for hinanden, skriver avisen. Der skulle angiveligt være et sted mellem 10 mia. kr. og 20 mia. kr. mellem købstilbuddet og Dongs salgspris.

Det er ifølge avisen især oliefeltet Hejre, som ikke levede op til Mærsks forventninger. Oliefeltet lader ikke til at være så guldrandet som forventet, og det kan få stor indflydelse på Dong. Nedskrivningen af olieforretningen hænger ifølge Berlingske tæt sammen med de strandede forhandlinger med Mærsk. Efter forhandlingerne er værdien nedskrevet regnskabsmæssigt.

Men det angiveligt ikke kun et - måske kortvarigt - fald i olieprisen, men kan altså også skyldes, at oliefelterne er mindre værd end antaget - selv med en uændret oliepris.

Dongs olieindtjening styrtdykker efter børsnotering

Tysk olieselskab sagsøger Danmark for skattemanøvre

Dong varsler nye fyringer

Dong sætter olien i skammekrogen

 

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere