EnergiWatch

Norske offshore-ingeniører ramt af langtidsledighed

Antallet af jobsøgende ingeniører i Norge er på et år mere end fordoblet pga. den lave oliepris, og flere hundrede er nu langtidsledige, skriver Dagens Næringsliv. Norske Pareto forventer yderligere besparelser i oliesektoren på 20-25 procent i 2016.

Foto: BP

Den dybe krise i Norges olieindustri har sendt tusindvis af ingeniører ud i arbejdsløshed, og mange af dem er i dag blevet langtidsledige.

Tal, som den norske avis Dagens Næringsliv har indhentet, viser, at 612 ingeniører og civilingeniører har været uden job i et år eller længere, mens antallet af jobsøgende er eksploderet.

4.307 ingeniører og civilingeniører var registreret som jobsøgere for en måned siden ved udgangen af december. Tilsvarende tal for et år siden var 1.969.

Dermed er udviklingen i den norske olieindustri på kort tid gået fra det ene yderpunkt til det andet efter mange års regulær jobfest, hvor hovedparten af nyuddannede fik arbejde længe før, de havde afsluttet deres studier.

Op imod 30.000 job menes at være tabt i den norske olieindustri siden august 2014, og konsekvenserne af olieprisfaldet synes langt fra forbi endnu.

Mæglerhuset Pareto Securities sænkede torsdag sine forventninger til olieprisen i Nordsøen (Brent) i de kommende tre år til 44 dollar i 2016 mod tidligere 65 dollar, 60 dollar i 2017 mod tidligere 75 dollar og 70 dollar i 2018 mod tidligere forventet 80 dollar. Samtidig sænker Pareto også kursmålene for de tre olieselskaber Statoil, DNO og Det norske oljeselskab.

Mæglerhusets nedjustering er ifølge Dagens Næringsliv drevet af kraftigere omkostningsreduktioner end tidligere ventet, mens væksten i efterspørgslen aftager.

Pareto Securities forventer en oliepris på 35 dollar per tønde i første halvår 2016, som kan medføre en yderligere reduktion i olieselskabernes investeringer på 20-25 procent.

IMF og Verdensbanken på vej mod første olieredning

Cameron giver Nordsøen nødhjælpspakke

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere