EnergiWatch

Dong-direktør: Vi skal have trimmet olieforretningen

Der skal findes besparelser i Dongs olieforretning, efter frasalget er droppet.

Den usædvanlig lave oliepris betyder, at Dong Energy dropper ideen om at sælge sin olie- og gasforretning fra inden den planlagte børsnotering senere i år.

Men det betyder ifølge administrerende direktør Henrik Poulsen ikke, at den såkaldte E&P-division nu bare bliver parkeret i venten på bedre tider i oliebranchen.

"Vores beslutning kræver, at vi tilpasser den til det udfordrende markedsmiljø, vi har lige nu. På den måde har vi den samme udfordring som mange andre olieselskaber, der i øjeblikket kæmper for at tilpasse sig til et prisniveau, der er radikalt anderledes end for bare seks måneder siden," siger direktøren til Ritzau.

I praksis betyder det, at omkostningerne skal reduceres betragteligt, og det kan ske på flere måder.

"Det er klart, at vi skal lede efter reduktioner og muligheder for at holde igen med investeringer, så vi fortsat har en forretning, der opererer med et positivt cashflow. Lige nu handler det om at komme igennem stormen og ud på den anden side i en konkurrencedygtig og trimmet udgave," siger Henrik Poulsen.

Hvor værdierne ligger

Når Dong Energy har undersøgt mulighederne for at sælge olie- og gasaktiviteterne fra, handler det om at skabe en mere strømlinet forretning med en klar, grøn profil over for investorerne.

Det ser altså umiddelbart ud til at mislykkes, men det burde ikke få betydning for børsnoteringen, hvis man spørger direktøren.

"Vi skal gøre klart for investorerne, hvilke værdier der ligger i vores portefølje. Vi mener, at vi har en stærk olie- og gasforretning, som kan bidrage positivt til vores forretning, når den bliver trimmet," siger direktøren.

"Men vi melder også ud, at vi fremover vil føre en strategi, som baserer sig på vedvarende energi, og det er også her, at størsteparten af vores investeringer vil ligge," siger Henrik Poulsen.

Olieprisen er faldet til et niveau omkring 30 dollar pr. tønde. Det er kun halvt så meget som i juni sidste år og under en tredjedel af niveauet for halvandet år siden.

De lave priser skyldes en overproduktion på verdensmarkedet, som er langt højere end efterspørgslen.

 

/ritzau/

 

Dong varsler nye fyringer

Børsnoteringen af Dong Energy rykker meget tæt på

Analytiker: Dongs olieforretning er hårdt ramt

Dong sætter olien i skammekrogen

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere