EnergiWatch

Olieprisen stiger fra handelsstart

Priserne er faldet med 12 pct. siden første januar, men nu er handlerne parate til at købe op.

Prisen på olie fortsætter mandag morgen med at stige. Det sker, efter at sidste uges to sidste handelsdage sluttede med den største prisfremgang i syv år.
Det skriver Bloomberg News.


Futuresprisen på olie i New York stiger mandag miorgen 1 pct.


Ifølge data fra the U.S. Commodity Futures Trading Commission har hedgefonde reduceret deres store investeringer i faldende oliepriser, og kort efter begyndte prisen på råvaren at gå op.

"Så snart handlen begyndte, steg prisen med samme. Men den langsigtede trend med faldende priser er der stadig, og ind til vi har knækket den kurve, vil markedet være forsigtigt," vurderer Michael McCarthy, der er chefstrateg i CMC Markets i Sydney, over for Bloomberg News.


Olieprisen er fortsat gledet med 12 pct. siden årsskiftet blandt andet som følge af bekymring over fyldte amerikanske lagre og udsigten til, at Iran vil øge eksporten af det sorte guld.

En normalisering af priserne kan ifølge administrerende direktør i Bank of Montreal, William Downe, dog tage op imod tre år.

Prisen på den amerikanske WTI-olie stiger mandag morgen med 0,9 pct. til 32,52 dollar per tønde, mens prisen på den europæiske referenceolie, Brent, går 1,1 pct. til 32,52 dollar per tønde.

Olieselskab raser over regeringens beregninger

Analytiker: Regeringens beregninger er ikke bluffnummer

Minister venter Nordsøgevinst på 437 mia.

Professorer sår ny tvivl om oliemilliarder

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere