EnergiWatch

Statoil-aktien tager største hop i syv år

Norske Statoil tog et markant hop på børsen fredag - efter blandt adnet en stigning i olieprisen.

Det norske olieselskab Statoil har lidt tiltrængt medvind på aktiemarkedet fredag, hvor aktien stiger over 8 pct., hvilket er det største kurshop på én dag i syv år.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Ifølge mediet er det blandt andet fredagens stigning i olieprisen, som løfter Statoil-aktien. Derudover er aktien også hjulpet af torsdagens løfter fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, der lovede flere pengepoliiske stimuli, hvis det bliver nødvendigt for at løfte væksten og inflationen i Europa.

Olieprisen har siden sommeren 2014 været kraftigt faldende, og det er accelereret i starten af det nye år, hvilket har sat sit tydelige præg på aktierne i olieindustrien, som har lidt store kursfald.

Fremgangen til Statoil-aktien er også med til at løfte hovedindekset på Oslo-børsen, som stiger omkring 4,5 pct., hvilket er den største stigning på én dag siden slutningen af 2011.

Trods fredagens fremgang har Statoil tabt knap 18 pct. af sin markedsværdi i år. Selskabet er ifølge Bloomberg værdisat til 350 mia. norske kr., svarende til 275 mia. kr.

 

ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere