EnergiWatch

Schlumberger fyrer også 10.000

"Abrupte annulleringer" medfører milliardtab og massefyringer hos verdens største olieserviceselskab, der nu har skaffet sig af med mere end hver fjerde på et års tid.

Foto: Schlumberger

Få ting viser som bekendt handlekraft overfor aktionærerne som en rask fyringsrunde. Sådanne er verdens største olieserviceselskab, Schlumberger, endnu engang leveringsdygtig i med meddelelsen om, at 10.000 medarbejdere nu afskediges. Det skriver Financial Times.

Meddelelsen kommer efter selskabets fjerdekvartalsregnskab, hvor der blev registreret et tab på 1,02 mia. dollar (7 mia. kr.) efter at omsætningen er nede med 39 pct. år-år til 7,79 mia. dollar (53,7 mia. kr.). Fyringerne og det sløje regnskab forklares med mange "uplanlagte, abrupte annulleringer", hvor antallet af rigge til udforskning i det amerikanske skiferolie- og gasmarked er nede med 68 pct. siden 2014.

"Faldet i landaktivitet var det drastiske siden 1986," siger Schlumbergers norske formand og adm. direktør Paal Kibsgaard ifølge AP og konstaterer, at "massiv overkapacitet i landservicemarkedet giver ingen tegn på opsving i prisen på den korte og mellemlange bane."

Antallet af rigge fortsætter med at falde

30.000 fyringer på godt et år

De seneste afskedigelser svarer til godt en tiendedel af olieserviceselskabets nuværende medarbejderstab på omkring 95.000. Men med flere end 20.000 afskedigelser i 2015 har selskabet nu fyret godt hver fjerde - 26 pct. - siden november 2004, hvilket understreger, at når det syreregner på olieselskaberne, så svier det i den grad også hos underleverandørerne.

Oliekæmpe fyrer 11.000 medarbejdere

Meddelelsen kommer blot få dage efter, at Shell puljede sine nedskæringer til ligeledes et rundt 10.000. Blot et af mange selskaber, der fyrer i vintermånederne, men det britisk/hollandske selskab har dog en enkelt ting ekstra meget tilfælles med Schlumberger.

Shell vil fyre 10.000

For mens Shell med den formentligt snarligt effektuerede overtagelse af BG meddelte industriens suverænt største fusion sidste år, så stod Schlumberger bag den næststørste. I sommer kastede olieserviceselskabet således omkring 12,71 mia. dollar (87,6 mia. kr.) efter konkurrenten Cameron i et opkøb, hvis gennemførelse i kvartalsregnskabet blev meddelt at finde sted i indeværende kvartal.

 

Danske: Spændende Schlumberger-regnskab i vente

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere