EnergiWatch

Bank: Olieprisfald ændrer ikke tabsbilledet

Den norske bank DNB forventer ikke nye tab på baggrund af den seneste uges fald i olieprisen.

Den senere tids kraftige fald i oliepriserne ændrer ikke på det billede, som den norske bank DNB har tegnet i forhold til tab på udlån. Det siger bankens koncernchef, Rune Bjerke, til TDN Finans.

"Vi er mest tabseksponeret mod OSV (offshore serviceskibe, red) og rigselskaber. De er igen meget påvirket af prisen på olie og olieinvesteringerne i forbindelse med de rater, de møder. I den forbindelse har vi stresstestet med meget konservative forudsætninger i den forstand, at vi møder en periode på tre år med meget svære rater. I forhold til det billede er der ikke noget nyt," siger Rune Bjerke TDN Finans.

DNB sagde i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i november, at den i 2015 ventede tab på omkring 3 mia. kr., og at den for 2016-2018 ventede omkring normaliserede tabsniveauer.

"Det, som er det afgørende, er, hvor lang perioden med disse priser bliver," siger Rune Bjerke endvidere til det norske nyhedsbureau.

Oliekollaps sender russisk økonomi i dybfryseren

Statoil bruger milliarder på aktiepost i svensk olieselskab

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere