EnergiWatch

Olieprisen fortsætter ned i hastigt tempo

Prisen for en tønde Brent lå efter voldsomt pres mandag eftermiddag i 31,88 dollar tønden.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Olieprisen kom igen under voldsomt pres mandag eftermiddag, hvor prisen på en tønde af nordsøolien Brent lå 4,4 pct. lavere i 31,88 dollar. Det er den laveste oliepris siden 2004.

Nedturen kom efter flere dårlige nyheder. Blandt andet har en statistik ifølge Bloomberg News vist, at spekulationen i stigende priser - de såkaldte lange positioner - på den amerikanske referenceolie, WTI, er faldet med 24 pct. Desuden ser iagttagere mulighed for nye prisfald til helt ned mod 20 dollar per tønde. Den amerikanske storbank Morgan Stanley har ifølge Bloomberg spået, at prisen kan nå så langt ned, hvis dollaren, som olie afregnes i, styrkes hurtigt.

Også hos Nordea ser man mulighed for, at prisen kan være på vej mod bare 20 dollar per tønde.

Det kan ifølge seniorstrateg i Nordea Tine Choi ske, hvis verdens største olieproducent, Saudi-Arabien, fortsætter sin priskrig ved at dumpe prisen på olie for at holde Iran ude af markedet, når sanktionerne mod landet hæves senere i år.

Ifølge Bloomberg planlægger Iran at sælge en ny olieblanding i marts eller april, når landet har øget produktionen i West Karoun-regionen op til den irakiske grænse. Olieanalysechef i IHS, Victor Shum, vurderer over for Bloomberg, at det vil blive en udfordring at finde købere til den nye olieblanding, som formentlig mest vil konkurrere mod den irakiske Basrah Heavy-olie. Derfor kan Iran meget vel blive nødsaget til at sælge olien med rabat, lyder vurderingen.

Nordea: Risiko for at olieprisen ryger ned på 20 dollar

Mens olieprisen styrtdykker, sparer bilisterne en 10'er om dagen

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere