EnergiWatch

Mærsk forhandler om udvikling af iranske oliefelter

Det danske selskab bekræfter forhandlinger med iranerne om en række oliefelter.

Foto: Vahid Salemi/AP/POLFOTO

A.P. Møller-Mærsk har startet forhandlinger med den iranske regering om potentiel udvikling af en stribe oliefelter i Iran.

Det bekræfter konglomeratet over for Ritzau Finans, efter at Bloomberg News tidligere tirsdag citerede den iranske olieminister for det samme.

Intet er dog fastlagt endnu, og samtidig kan der ikke blive tale om nogen former for aftaler, før de internationale sanktioner mod Iran er hævet, oplyser A.P. Møller-Mærsk.

"Vi kan bekræfte, at vi har holdt møde med repræsentanter fra den iranske regering for at diskutere mulige projekter. Intet er blevet aftalt, og vi kan ikke dele yderligere detaljer. Vi respekterer de internationale sanktioner, og enhver beslutning om engagement i energi- eller transportforretninger i Iran er nødt til at afvente en ophævelse af sanktionerne," skriver Mærsk-gruppen i en kommentar til Ritzau Finans.

Mødet mellem Mærsk-gruppens repræsentanter og medlemmer af den iranske regering falder sammen med udenrigsminister Kristian Jensens (V) besøg i landet i sammen med en delegation af 60 danske selskaber, herunder A.P. Møller-Mærsk, og den iranske olieminister, Bijan Namdar Zanganeh, håber på et positivt udfald af samtalerne med Mærsk.

"Vi er håbefulde i forhold til, at disse forhandlinger vil kulminere med et positivt udfald," siger ministeren ifølge Bloomberg News.

Advokater: Olieindustrien risikerer zombie-fænomen

Amerikanske borebisser gemmer olie til bedre tider

Olieprisen falder efter iransk udmelding

2015 sætter rekord i konkursramte olieselskaber i USA

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere