EnergiWatch

2015 sætter rekord i konkursramte olieselskaber i USA

Lav oliepris og høj gearing sænker de amerikanske olieselskaber et efter et. Årets sidste kvartal sætter rekord med blandt andet et enkelt selskab, der er gået ned med 4,3 milliarder dollars i gæld.

Foto: Gazprom

41 amerikanske olieselskaber er gået konkurs i 2015, og antallet sætter rekord i fjerde kvartal af 2015. En af forklaringerne er en cocktail af lave oliepriser og for meget gæld.

Det skriver Børsen.

Årets største konkurs i sektoren hidtil er Samson Resources, der i september gik ned med en gæld på 4,3 mia. dollar ifølge branchesitet Oil and Gas 360. Som mange andre kuldsejlede selskaber sad selskabet på en stor bunke gæld, mens olieprisen er faldet drastisk i løbet af sidste kvartal af 2014 og hele 2015.

Samlet set er olieselskaberne gået ned med 16 mia. dollar i gæld, det højeste niveau siden finanskrisen i 2008, skriver Børsen.

Ifølge en opgørelse fra Dallas-afdelingen hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gik ti olieselskaber konkurs i tredje kvartal, mens yderligere ti ventes at have drejet nøglen om, når fjerde kvartal udløber. Federal Reserve i Dallas venter, at konkursbølgen vil fortsætte ind i 2016, hvor olieprisen kan falde yderligere i takt med, at sanktionerne mod Iran løftes, og OPEC dropper forestillingerne om et produktionsloft.

Børsen skriver desuden, at 2015 har budt på tre tilfælde, hvor kreditorer har krævet selskaber konkurs, da kreditorerne har opgivet at redde selskaberne og i stedet kæmper for at få deres penge tilbage. Fremgangsmåden ses sjældent i USA, men både Black Elk, Miller Energy og Energy & Exploration Partners fremhæves som eksempler på tvungne konkurser i 2015.

Atlantic Petroleum fortsætter intens overlevelseskamp

Bunkerpriser falder til syvårigt lavpunkt

Nu smelter råoliepriserne sammen

Sinotrans i arktisk LNG-joint venture

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere