EnergiWatch

Dramatisk fald i olieprisen

Olien bare falder og falder. Efter store fald sidste uge har weekendens klimaaftale sat yderligere pres på de sorte dråber.

Foto: COSL

Om det er udsigten til en fossilfri fremtid, fortsat økonomisk uro på verdensmarkedet eller de fyldte olielagrer rundt omkring i verden, der gør det, er uvist. Men faktum er, at olieprisen mandag falder med mere end tre procent.

Således koster en tønde Nordsøolie nu blot 37,21 dollar. Det er et fald på én dollar siden markedsåbning i morges, og det er væsentligt under 40 dollar per tønde. Et prisniveau der for kort tid siden virkede utænkeligt.

Olieprisen faldt allerede før resultatet ved COP21 var kendt. I sidste uge var der møde i Opec, og endnu engang viste det sig umuligt for de olieproducerende lande at nå til enighed om en reduktion i produktionen.

At de delegerede ved COP21 nåede til enighed om en klimaaftale, der har som mål at gøre verden CO2-neutral, skubber i dag yderligere til olieprisen. På verdens børser stiger aktier i selskaber som Vestas og Gamesa, mens selskaber med interesse i olie- og gas som Tullow Oil, Seadril og Statoil falder.

Dagens dyk i olieprisen føre også til et øget fald i den norske kroner, der er nede med ti øre mod euroen.

Gældsfælden er ved at klappe om skiferolien

Regeringen åben for at se på Nordsø-skatten

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere