EnergiWatch

Olieforventninger presser priserne op

Oliemarkedet er torsdag morgen præget af øgede forventninger til næste uges møde i oliekartellet Opec.

Foto: Weatherford PR

Det er forventninger om en begyndende reduktion af produktionen, der spirer. Men producenterne har skuffet så mange gange, at det er svært at få en underliggende tendens til at spille med i markedet.

"Den kortsigtede trend for priserne har været op, men olie er begyndt at tabe momentum. Der er ikke ret meget ændret i de underliggende data for råolielagrene, og de amerikanske data er i overensstemmelse med, hvad vi har set i de seneste uger," siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Lagerdataene fra det amerikanske energiministeriums Energy Information Administration viste en stigning i lagrene af råolie på 1 mio. tønder, hvor analytikerne havde estimeret en stigning på 1,2 mio. tønder.

Lagrene af benzin steg 2,5 mio. tønder mod en ventet stigning på 0,3 mio. tønder, mens destillaterlagrene steg med 1,0 mio. tønder mod et ventet fald på 0,4 mio. tønder.

Torsdag morgen ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 46,25 dollar mod 45,60 dollar onsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 43,15 dollar mod 42,35 dollar onsdag eftermiddag.

ATP's vindselskab åbner højspændende afdeling

Ansatte i Siem Offshore går ned i løn for at redde job

Rederiers skæbne i OW konkurs afgøres inden jul

Statoil vælger afgørende leverandør til flydende vindmøller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere