EnergiWatch

Dea puster nyt liv i stor offshore-udbygning

Efter at Zidane-udbygningen, hvor Maersk Oil er partner, sidste år blev lagt på hylden, er partnerne atter i gang med milliardprojektet, der har anslåede ressourcer på 17 milliarder kubikmeter gas.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Faldende priser fra leverandører har været medvirkende til, at planerne om at udbygge Heidrun-feltet nu er værd at overveje endnu engang. Hvor det oprindelige overslag over investeringen lå på 10-13 milliarder norske kroner, bør summen således være reduceret betydeligt, og Dea Norge bekræfter da også over for ShippingWatch, at planerne for udbygningen, der bærer navnet Zidane, er i spil igen.

"Der er flere faktorer, som gør, at vi nu har som mål at levere en plan for udbygning og drift til myndighederne næste år. Alle involverede parter har arbejdet hårdt det seneste år og bidraget konstruktivt til at øge værdien af Zidane-projektet," siger kommunikationskonsulent Nicoline Skrent-Ellingsen i Dea Norge til Offshore.no.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs