Ny rapport spår vending i norsk olie og gas i 2018

De norske investeringer i olie og gas vil blive ved med at falde indtil 2017, hvorefter udviklingen vil vende. Det konkluderer interesseorganisationen Norsk olje & gass i en dugfrisk konjunkturrapport.
Foto: Marit Hommedal - Statoil
Foto: Marit Hommedal - Statoil
Af Johannes Hartkopf-Mikkelsen, ShippingWatch

Den administrerende direktør for interesseorganisationen Norsk olje & gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, ser lys for enden af den tunnel, der består af nedskæringer og fyringer i sektoren, om end de kommende år bliver svære. Det kom frem, da han fremlagde organisationens årlige konjunkturanalyse i dag, skriver Dn.no

"Der vil ske en betydelig nedgang i olieinvesteringerne i 2015, 2016 og 2017," sagde han ifølge Dn.

Herefter vil det dog ændre sig.

"I 2017 vil det vende, og i 2018 vil investeringerne stige kraftigt igen."

Hvor sidste års konjunkturrapport forudsagde et fald i investeringerne på norsk sokkel på 11 procent i 2015 til 197 milliarder norske kroner, er forventningen nu reduceret til 185 milliarder norske kroner i år. I 2017 vil investeringerne nå bunden med 130 milliarder kroner, hvorefter det vil begynde at stige igen, lød det ifølge Dn ved præsentationen af rapporten.

Næsten 27.000 job i den norske olieindustri er forsvundet i løbet af det seneste år, men ifølge Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er det ikke udelukkende på grund af faldet i olieprisen.

"De fleste antager, at det er faldet i olieprisen, der har udløst selskabernes omkostningsnedskæringer, men det var ikke det, der udløste omstillingen. Selskaberne gik i gang med at sænke omkostningerne, før olieprisen faldt, fordi man så, at omkostningsvæksten var for stærk. Men faldet i olieprisen har forstærket nedskæringerne," siger han.

Igen modvind på oliemarkedet 

Norge vælter sig i langt mere gas end forventet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også