Oliegiganter øger udbyttebetaling trods hårdt år

Bundlinjerne bløder, men alligevel væget olieselskaberne at belønne investorerne, skriver Wall Street journal.
RITZAU FINANS

Verdens største energiselskaber kendt som de fire store: Shell, Exxon Mobil, Chevron og BP har oplevet et samlet fald i indtjening på 70 pct. i forhold til sidste år. Men på trods af de for selskaberne hårde tider med en lav oliepris er deres udbyttebetaling steget med samlet godt 10 pct. i samme periode, hvilket ifølge en direktør i branchen skyldes, at virksomhederne ikke er blevet dårligere til at drive deres forretning.

Det skriver the Wall Street Journal.

Oliegiganterne har ifølge Wall Street Journal ikke meget andet valg end at betale et højt udbytte for at fastholde investorer. De fleste af dem kan ikke tilbyde store vækstudsigter, hvorfor udbytte kan være med til at holde investorerne tilfredse. Strategien kan dog være risikobetonet, da der er generelle bekymringer i branchen om varigheden af det nuværende lave prisniveau og dets indflydelse på selskabernes pengestrøm.

"Udbytte er ekstremt vigtigt. Der er med sikkerhed mange aktieindehavere i Royal Dutch (Shell, red.) og BP, der forventer at udbytte bliver betalt. En begrænsning af udbyttet vil sandsynligvis resultere i en chokreaktion i aktieprisen," siger Richard Marwood, der er fondschef i AXA, til Wall Street Journal.

I sidste uge meddelte bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk, Michael Pram Rasmussen, at det danske selskab i stedet for udbytte til aktionærerne vil fokusere på opkøb i særligt oliebranchen.

Maersk nedjusterer med fire milliarder

Investorer frygter, at ny priskrig vil ramme Mærsk-aktien

Investor: Nordsøolie vil ramme 35 dollar inden nytår

Shell: Opec forpurrer oliemarkedet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også