EnergiWatch

Irans øverste leder godkender atomaftale

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, godkendte onsdag atomaftalen mellem Teheran og stormagterne. Men aftalen har sine svage punkter, lyder det.

Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO

Onsdag godkendte Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, atomaftalen mellem Teheran og stormagterne. Han har samtidig givet ordre til, at den bliver implementeret på visse betingelser, skriver Reuters, som henviser til ayatollahens officielle hjemmeside.

I et brev til præsident Hassan Rouhani siger Irans største autoritet, at USA og EU klart bør meddele, at sanktionerne mod Iran fjernes, og ayatollah Khamenei advarer om, at aftalen strukturelt har flere svage punkter.

Khamenei pointerer også, at Iran ikke vil opgive lagrene af beriget uran eller ændre tungtvandsreaktoren i Arak, før problemerne omkring mulige militære dimensioner omkring det omstridte atomprogram er løst.

Olieforhåbninger skudt ned ved Opec-møde

Iran: Opec bør sænke olieprisen

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere