EnergiWatch

Maersk rømmer Danmarks ældste olieplatform

Dan Bravo-platformen i Nordsøen er på vej til at blive en ubemandet satellit. Selv om brøndhovederne 40 meter under havoverfladen ikke er afgørende for Maersk Oils samlede tøndetal, så rummer historien om dansk olieproduktions vugge mange svar på fremtiden for Maersk Oil i Nordsøen.

Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Set fra en helikopter er Dan Bravo-platformen sådan set ikke noget imponerende syn. Ikke i forhold til så mange andre af sine nyere kolleger i klyngen af platforme i Dan-feltet i Nordsøen.

Den lille, firbenede struktur 200 km vest for Esbjerg er langt mindre end den nærliggende Dan Foxtrot. Brøndboringerne og kapaciteten er mindre, og mandetallet er færre. Men når den lille metalklump alligevel aftvinger sig en vis respekt, så skyldes det, at platformen på mange måder det første kapitel i dansk olie- og gashistorie.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs