Olien begynder ugen med prisfald

"Reduktion af produktionen for at opnå en kortsigtet pris-gevinst er ikke kuren for den "sygdom", som påvirker de globale markeder,"
RITZAU FINANS

De internationale råvaremarkeder ligger med generelt sivende priser mandag morgen efter fredagens skuffende amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Samtidig giver oliehandlerne ikke meget for et Venezuelansk initiativ for at få en aftale med Opec og Rusland i stand.

I oliemarkedet har sidste uges forlydender om en mulig Opec-aftale med de to største olieeksportører uden for kartellet, Venezuela og Rusland, ikke givet de store reaktioner.

"Reduktion af produktionen for at opnå en kortsigtet pris-gevinst er ikke kuren for den "sygdom", som påvirker de globale markeder," lød det fra den russiske energiminister Alexander Novak fredag.

"Der har ikke været nogen ændringer i det fundamentale udbud. Volatiliteten vil fortsat være til stede, men forhåbentlig har vi set bunden i oliemarkedet," siger analytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

Mandag morgen ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 49,20 dollar mod 50,10 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 45,65 dollar mod 46,60 dollar fredag eftermiddag.

Gazprom og BASF genopliver 'aflyst' byttehandel

Nyt Nordsø-udbud overskrider igen tidsplan

Danoil: Forsinket olieudbud "er helt godnat"

Pressede russere sælger ud af kronjuvelerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også