EnergiWatch

Kina-panik hård mod Maersk

Maersk, Rockwool og Aarsleff fik ørerne gevaldigt i den globale aktiemaskine, mens Vestas trods ordre heller ikke blev sparet. De mindre energiaktier stod dog for mandagens helt vanvittige udsving i begge retninger.

Foto: Richard Drew

Mandag satte for alvor ak i aktier. Fra den årle morgenstund helt i øst trak især frygten for den stadig mere afdæmpede vækst i Kina og de fortsat faldende priser på olie og andre råvarer blodrøde spor over alverdens børser, hvor det danske C20 Cap-indeks samlet endte i minus 4,65. Det største fald i indeksets fireårige levetid, og så var det en liden opmuntring, at indekset en overgang var helt nede i -6 pct.

Ikke mindst for Maersk. For her fulgte hverken A- eller B-aktien med tilbage i børsens sidste åbningstider men endte som indeksets bundskraber med fald på 6,65 henholdsvis 6,47 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs