EnergiWatch

Henrik Poulsen om olieforretning: "Jeg har masser af bekymringer"

Det er ikke er mere end et år siden, at Dong ændrede sit langsigtede mål for oliedivisionen, men i dag mener topchef Henrik Poulsen, at man er nødt til at bruge et justeret måltal for at forstå forretningen. Alligevel leder man stadig med lys og lygte efter besparelser i E&P.

Foto: DONG

Selvom Dong Energy sætter guldstjerner og glimmer i karakterbogen i form af forbedret driftsindtjening for selskabets olie- og gasdivision i det netop offentliggjorte regnskab for første halvår, så vidner regnskabstallene om en forretning, der stadig er hårdt medtaget af milliardnedskrivninger i december.

For præcis et år siden meddelte Dong, at man ville droppe de konkrete olie- og gasproduktionsmål i divisionen - som også storebror Maersk Oil netop har gjort - for i stedet af fokusere på et afkastkrav. Det var endnu før nogen havde ventet de dramatiske fald i olie- og gaspriserne, men alligevel lod selskabet forstå, at en række mislykkede efterforskningsaktiviteter tvang selskabet til ikke at fokusere stramt på vækst men i stedet holde øjnene på rentabilitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs