EnergiWatch

Total opgiver skifergas-drøm i Nordjylland

Forholdene levede ikke op til forventningerne.

Foto: Greenpeace PR

En politisk aldeles speget sag bliver nu lukket ned.

Franske Total opgiver nemlig sine boringer efter skifergas i Nordjylland. Eller sagt på en anden måde - der er ikke nok skifergas. Det fremgår af en meddelelse fra Energistyrelsen.

"Boringsresultaterne har ikke opfyldt selskabernes forventninger til reservoirforhold og lagtykkelse. Der udføres derfor ikke yderligere arbejde i boringen, som nu lukkes permanent," skriver Energistyrelsen om årsagen til, at Total altså nu opgiver eventyret.

Prøveboringerne i Dybvad var de eneste resterende skiferboringer i Danmark, efter Total selv valgte at opgive kommende boringer i Nordsjælland tidligere på sommeren.

"Total har meddelt, at de stopper boringen efter skifergas i Dybvad. Total har fundet skifergas, men der var ikke nok til, at de ville gå videre med boringerne, og derfor lukker boringen i Dybvad nu permanent. Det giver en vigtig afklaring for de mange bekymrede borgere i Dybvad," siger energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt til TV 2.

Boringerne har særligt givet anledning til bekymring for både borgere og en række politikere, fordi der skulle udvindes skifergas ved hjælp af såkaldt fracking. Årsagen til frygten for den kontroversielle indvindingsmetode kaldet hydraulisk frakturering eller fracking, er, at den i USA har ført til forurening af drikkevandsbrønde og udslip af kemikalier til naturen.

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs