EnergiWatch

Avis: Shell og Total udsætter afrikansk investeringseventyr

De to olieselskaber vil på grund af den lave oliepris udsætte store investeringsprojekter i Afrika, skriver Financial Times.

De lave oliepriser tvinger Shell og Total til at udsætte store investeringsprojekter i Afrika, men viser selskabernes tro på og vilje til på sigt at udvinde store mængder olie ud for Afrikas vestkyst.

Det skriver Financial Times.

Generelt oplever olieindustrien store reduceringer i omkostninger. De største energiselskaber har i år reduceret investeringerne med 10-15 pct. som modsvar til et samlet fald i prisen for råolie på 40 pct. siden sidste sommer.

Shell har udskudt dets nigerianske projekt i Bonga-oliefeltet indtil 2016, der vurderes at ville koste 12 mia. dollar. Selskabet overvejer at forhandle med Nigerias regering om brugen af lokale leverandører, hvilket ikke er muligt, før en ny regering træder til.

Total har også investeret i Bonga-oliefeltet og har ligeledes besluttet at udskyde dets fremtidige investeringer her og i Angola. Selskabet frygter, at investeringsniveauet er for højt taget det mulige udbytte i betragtning. Totals topchef, Patrick Pouyanne, peger på nødvendigheden af, at industrien som helhed effektiviserer.

Total genforhandlinger for tiden dets kontrakter med lokale leverandører og har samlet reduceret dets investeringer i nye projekter, som i Angola og Nigeria, med 1 mia. dollar.

Også danske A.P. Møller-Mærsk er delejer i et stort oliefelt ud for Angolas kyst, Chissonga, men har udskudt en investeringsbeslutning, da det ikke kan løbe rundt ved de nuværende oliepriser.

Olieproduktion i Nordsøen styrtdykker

Spekulanterne strømmer tilbage til oliemarkedet

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs