Medie: Banker bag OW Bunker lagt på is

En gruppe danske storinvestorer har lagt bankerne bag den fatale børsnotering af OW Bunker på is. Særligt Carnegie mærker vreden fra investorerne, der fravælger banken i deres aktiehandel. Det koster millioner i mistede indtægter.
Foto: Andreas Vallbracgt-Prachtvoll/Jyllands-Posten
Foto: Andreas Vallbracgt-Prachtvoll/Jyllands-Posten
OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

Mens de lægger sidste hånd på de søgsmål, som ventes at komme i kølvandet på OW Bunker-skandalen, er en række danske storinvestorer allerede i gang med at straffe især Carnegie for bankens rolle i sagen. Det sker ved, at investorerne i stort omfang fravælger Carnegie, når de handler aktier, og det koster ifølge Berlingskes kilder Carnegie millioner af kroner i mistede indtægter på aktiehandel.

Ifølge Berlingskes kilder fravælger investorerne i et vist omfang også Nordea på samme konto. Derudover spillede Morgan Stanley en hovedrolle i børsnoteringen, men de danske investorer bruger ikke den amerikanske investerinsgbank i særlig høj grad, og den rammes derfor kun i meget begrænset omfang.

Selve konkursboet efter OW Bunker har lagt et krav på den tidligere topledelses bord på 654 mio. kr. Kravet er rettet mod tidligere topchef Jim Pedersen, to medlemmer af direktionen samt de to ansvarlige chefer for datterselskabet i Singapore Dynamic Oil Trading.

Og for nyligt skrev finans.dk, at Finanstilsynet i hemmelighed har indledt en undersøgelse af kollapset i OW Bunker. Finanstilsynet vil i øjeblikket ikke kommentere sagen, men undersøgelsen bekræftes af en redegørelse, som kuratorerne i OW Bunkers konkursbo sendte til olievirksomhedens kreditorer i sidste måned.

Finanstilsynet gransker OW Bunker-konkurs

Omstridt miljøkoncern kunne være solgt dyrere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter