Rambøll hæver omsætning trods oliedyk

Trods oliefaldet nåede Rambøll Gruppen i 2014 en omsætning på 8,2 mia. kr., hvoraf olie & gas stod for 10 procent. Selskabet er dog mærket af olieselskabernes tilbageholdenhed, siger CEO.
Foto: Rambøll
Foto: Rambøll
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Det lykkedes Rambøll Gruppen at hæve omsætningen med 6,4 procent til 8,2 milliarder kroner i 2014 mod 7,8 milliarder kroner i 2013, viser årsregnskabet. 

Målt på lokale valutaer steg omsætningen med 8 procent, skriver Rambøll. Driftsresultatet, EBITA, endte på 413 millioner kroner sammenlignet med 390 millioner kroner i 2013. Det giver en overskudsgrad på 5 procent, hvilket er på samme niveau som året forinden, skriver Rambøll i en meddelelse om regnskabet. At denne post ikke er steget, skyldes blandt andet efterårets markante dyk i olieprisen og nedskrivninger på projekter i Storbritannien og Mellemøsten, forklarer CEO Jens-Peter Saul til Børsen.

Olie og gas stod for 10 procent af omsætningen i gruppen og fik ifølge regnskabet en omsætning på 805 millioner kroner mod 816 millioner kroner i 2013.

"Som underleverandør til olieindustrien er vi naturligvis ramt af, at olieselskaberne sætter nye projekter på standby. Vi får ikke så mange nye opgaver i olieforretningen som tidligere, og vi har eksempler på olieselskaber, som har aflyst kontrakter," siger Jens-Peter Saul til Børsen.

I december fortalte John Sørensen, adm. direktør for Rambølls olie og gas-division, til Shippingwatch, at olieprisfaldet indtil videre ikke havde afblæst projekter, som selskabet var involveret i.

"Nogle kunder skynder sig langsomt med deres opgaver. Det er nok det tætteste, vi kommer på en konsekvens for os. Det betyder, at vi også tager det stille og roligt med vores beslutninger. Lige nu tjener vi hverken mere eller mindre, men vi kan jo risikere ikke at tjene noget på sigt. Det betyder ikke, at vi er pessimister. Vi har lige annonceret, at vi bygger en ny bygning, der skal være færdig i 2017. Historien viser, at der er op- og nedgangsture i olieprisen, men vi er altså ikke så langt nede nu, at vi ikke tør gennemføre investeringer," sagde han.

Opkøb

Inden årsskiftede opkøbte Rambøll amerikanske Environ, som står for miljørådgivning, og rykkede dermed op i top 10 i miljørådgivning. Om opkøb sidste år, siger Jens-Peter Saul i meddelelsen:

"Opkøbene i 2014 støtter vores strategi om at have en stærk position på hjemmemarkedet og samtidig styrke vores portefølje på vækstmarkeder som miljø, hvor vi nu er en førende, global virksomhed. Dertil giver Environ os en stærk platform i USA, hvilket har været en del af vores strategiske dagsorden i de seneste år, og det er et stort skridt i at indfri vores internationale ambition."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Læs også