Statoil: Flere afskedigelser kan komme på tale

Konstitueret CEO i norske Statoil, Eldar Sætre, udelukker ikke nye nedskæringer på medarbejdersiden. Selskabet er dog rustet til lavere oliepriser, siger han til Aftenbladet.
Foto: Statoil
Foto: Statoil
AF KATRINE GRØNDVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Eldar Sætre, der for nylig blev konstitueret CEO for norske Statoil, kan ikke afvise nye nedskæringer i selskabet efter oliekæmpens præsentation af tredje kvartal.

Nedskrivninger og lave priser på olie og gas sendte onsdag morgen Statoil i minus i tredje kvartal på 4,8 mia. NOK og et justeret driftsresultat på 30,9 mia. NOK, et fald på næsten 10 mia. NOK sammenlignet med samme periode sidste år.

Det justerede driftsresultat var forventet, siger konstituerede CEO Eldar Sætre i et interview med Aftenposten. Ifølge direktøren er Statoil godt rustet til den lave oliepris. Og det ser ud til at blive nødvendigt, når man ser på prisens udvikling de sidst par måneder. Senest har Goldman Sachs anbefalet deres kunder at justere forretningen efter en gennemsnitlig oliepris på 85 USD per tønde i første kvartal 2015.

"Vi har en fleksibilitet i vores portefølje, som gør os godt rustet fremover, selv med en lavere oliepris," siger han til Aftenposten og siger på spørgsmålet om fremtidige nedskæringer:

"Gennem vores forbedringsprogram arbejder vi stadig med nye tiltag. Jeg kan ikke udelykke flere stillingsnedlæggelser. Vi arbejder for tiden med et omkostningsbesparelsesprogram på den tekniske side, som kan føre til justeringer i både antallet af stillinger og effektivisering. Men det er ud fra nogle grundige vurderinger."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter