EnergiWatch

Maersk Drilling-CEO: Milliardmål kan blive sløjfet

Der er sket en så stor opbremsning i oliebranchen og hos Maersk Drillings kunder, at de store planer for fremtidens bundlinje måske skal nedjusteres.

Foto: Maersk Drilling

Der er sket en så stor opbremsning i oliebranchen og hos Maersk Drillings kunder, at de store planer for fremtidens bundlinje måske skal nedjusteres. Det erkender Maersk Drillings direktør, Claus V. Hemmingsen.

Mærsk-datterselskabet, der udlejer borerigge og -skibe til de store olieselskaber, er landet i et marked med en kraftig opbremsning i investeringslysten og en faldende oliepris. Det er usikkert, hvor længe det varer, og det kan måske tvinge selskabet til at skrue ned for ambitionen, når det kommer til de absolutte mål.

Siden 2012 har det været ambitionen, at Maersk Drilling skulle levere 1 mia. dollar til A.P. Møller-Mærsks bundlinje senest i 2018. Men det mål blev sat, dengang alting stadig var fryd og gammen for olieselskaberne som Statoil, Total, BP og Exxonmobil. Nu er de mere tilbageholdende med investeringerne, og det gør det sværere for Maersk Drilling og konkurrenterne at score de lukrative borekontrakter.

"Markedet har ændret sig over de sidste et-to år, og vi forventer også, at markedet i 2015, og måske når vi går ind i 2016, stadig vil have et relativt lavt aktivitetsniveau," siger Claus V. Hemmingsen, chef for Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Han har i øjeblikket 21 rigge i sin flåde og tre nye på vej inden for de næste to år. Men der skal bruges mindst en-to rigge mere for at nå målet på 1 mia. dollar i 2018, og da de tager flere år at få bygget og leveret, skal Maersk Drilling lægge sine bestillinger senest i løbet af 2015, siger Claus V. Hemmingsen.

Med mindre markedet simpelthen ikke er til det.

"Det er klart, at selv når vi siger 1 mia. dollar i 2018 som mål, så er det samtidig meldt ud fra Mærsk-gruppens side, at den skal levere 10 pct. ROIC (afkast af den investerede kapital, red.), så vi arbejder med nogle afkastkrav også, og tingene hænger selvfølgelig sammen," siger Claus V. Hemmingsen.

Så kravet om 10 pct. afkast kan trumfe milliardkravet?

"Det vil jeg absolut sige. Vores afkast er den sunde målestok, vi altid vil have," siger Maersk Drilling-direktøren.

Maersk Drilling havde i 2013 et overskud på 528 mio. dollar, men venter et lavere resultat i 2014, som har været præget af udgifter til værftsophold og opstart af nybyggede rigge. De ting er til gengæld gået helt efter planen, siger Claus V. Hemmingsen.

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs