EnergiWatch

Semco varsler fyringer

Et dårligt eksekveret projekt i samarbejde med Bladt Industries kommer til at koste Semco millioner. Direktør varsler fyringer i denne måned.

Steen Brødbæk har været vant til at mangle arbejdskraft, men fejlslagne projekter kommer nu til at betyde fyringer. | Foto: Carsten Lundager

Milliontab på fejlslagne projekter kommer til at koste fyringer hos Esbjerg-virksomheden Semco Maritime, skriver Børsen (login).

"Der kommer fyringer i denne måned. Vi har ikke sagt hvor mange," siger adm. direktør Steen Brødbæk til avisen.

Semco er en projektvirksomhed inden for offshoreinstallationer til olie, gas og vindindustrien, og selskabet opgraderer borerigge, bygger transformerplatforme og lignende.

Men det er netop olie, gas og vindforretningen, hvor man er løbet ind i problemer.

Et projekt i samarbejde med den trofaste partner Bladt Industries kommer til at koste Semco et tocifret millionbeløb, og Semcos divisiondirektør Jan Narvstad er nu fratrådt, skriver Børsen.

Samtidig har Esbjerg-virksomheden opgivet en trecifret millionkontrakt i Norge, da man efter en nærmere gennemgang indså, at vilkårene var for ringe og risikoen for stor. Brødbæk siger til avisen, at man har været for ringe til at eksekvere projekterne, men ønsker ikke at sige, hvorvidt virksomhedens resultat bliver negativt i år.

I 2012 fik Semco Maritime et plus på 71 mio. kr., og sidste år landede 37 mio. kr. på bundlinjen.

Semco Maritime ejes af C.W Obel og den Obelske Familiefond.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs