EnergiWatch

Gennemsnitsløn hos Statoil passerer en million

Statoils 23.000 medarbejdere tjener i snit omkring 1 mio. norske kr. årligt - en stigning på 44 pct. siden 2010.

Foto: Scira

Norske Statoil er ikke karrig med lønkronerne.

Sidste år lå selskabets rene lønomkostninger på 23,5 mia. norske kroner, og fordeles det på de 23.115 ansatte, giver det en gennemsnitsløn på lidt mere end én million kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Det er ifølge avisen 44 pct. højere end niveauet i 2010, der sammenligner lønnen med gennemsnittet i Norske Skog-koncernen (der producerer papir). Den verdensledende papirproducent betaler i gennemsnit sine ansatte 490.000 kr.

Statoils informationschef Jannik Lindbæk påpeger, at grunden til den store stigning i lønomkostningerne pr. ansat skyldes, at selskabet i 2012 afhændede sine tankstationer og dermed sagde farvel til en masse lavtlønnede medarbejdere.

Tillidsmanden for Statoils ansatte på platformene i Nordsøen, Bjørn Asle Teige, mener, at det er direktører og ingeniører på land der trækker lønniveauet op. Kun ca. 5000 ud af 20.000 ansatte i Norge arbejder offshore, og her er lønnen på 650.000 kr., lyder det.

"Med overtidsarbejde tjener de i snit 700-800.000. Mine medlemmer trækker gennemsnittet ned," siger Teige til Dagens Næringsliv.

Ex-Statoil-chef slår europæisk lønrekord

Gigantisk lønpakke til Helge Lund

Helge Lund skal være britisk gasboss

Statoils topchef stopper

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs