Aker-ejer er Norges rigeste mand

Med en formuevækst på tre milliarder norske kroner på et år rykker Kjell Inge Røkke nu op som Norges rigeste mand.

Der er gode penge at hente på offshore ydelser. Det kan Kjell Inge Røkke skrive under på. I hvert fald har hans position som hovedaktionær i Aker Solutions i år gjort ham til Norges rigeste mand. Det viser de nyeste skattelister fra de norske myndigheder.

På bare et år er Kjell Inge Røkkes personlige formue vokset med tre milliarder norske kroner, så den 56-årige forretningsmand nu er god for 11,8 mia norske kroner.

Kjell Inge Røkke er en af de mest kendte erhvervsprofiler i Norge. Som barn var der ikke mange, der kunne forudse, at han en dag skulle ende som Norges rigeste. Kjell Inge Røkke har aldrig lagt skjul på, at han er ordblind, og at han fik at vide af en lære i folkeskolen, at han aldrig ville blive til noget.

Begyndte som fisker

I stedet for en lang uddannelse begyndte Kjell Inge Røkke da også sin karriere som fisker i USA og Alaska, og fik snart sig eget skib. I begyndelsen af 90'erne vendte han tilbage til Norge - nu som millionær og hovedejer af Aker. Her blev han snart kendt for både skattespekulation og en ekstravagant livsstil, og i 2003 var hans virksomheder på renden af konkurs.

Han har dog siden fået genoprettet sin forretning - bl.a. med hjælp fra danske Lone Fønss Schrøder, og han er i dag en af Norges største arbejdsgivere og altså nu også Norges rigeste mand.

Aker vinder brasiliansk olieordre på 2,7 milliarder

Milliardsmæk til Aker Solutions 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også